fb pixel
Menu
Sluiten
contacteer ons 053 60 65 65 contacteer ons 053 60 65 60

Het laatste vastgoednieuws

Wil je op de hoogte blijven van de huidige vastgoedtrends? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres.

We houden de nieuwigheden in de vastgoedmarkt goed in de gaten en laten onze experts aan het woord! Zo blijf jij steeds up-to-date en kan je zorgeloos de vastgoedmarkt op.

Filter op categorie arrow
news

Jouw vastgoed verkopen in de herfst? Dit moet je weten!

Terwijl velen wachten tot de lente om hun vastgoed op de markt te brengen, zijn er tal van redenen waarom de herfstperiode juist wél geschikt is om te verkopen.

news

Kopen of bouwen in overstromingsgebied: dit is wat je moet weten.

Kandidaat-kopers en -huurders worden sinds begin dit jaar nog beter geïnformeerd over het overstromingsrisico van vastgoed. Voortaan bestaat een onderscheid tussen de kans dat alleen het perceel overstroomt of ook het gebouw.

news

Al je vragen beantwoord over het nieuwe asbestattest.

Tegen 2040 moet Vlaanderen asbestveilig worden. Vanaf 23 november moet er voor elk gebouw van voor 2001 dat verkocht wordt een asbestattest aanwezig zijn. Deskundigen stomen zich klaar om na de zomer asbestattesten uit te schrijven.

news

Belgen blijven gek op Spaanse 'casas', ontdek hier waarom.

De Belgen blijven azen op een tweede verblijf in Spanje. Uit cijfers van de Spaanse registratiekantoren blijkt dat tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 1.207 Belgen een Spaanse ‘casa’ kochten. Dat is het hoogste kwartaalcijfer ooit en een stijging met 23 procent tegenover het laatste kwartaal van vorig jaar. Nochtans zitten ook de Spaanse vastgoedprijzen in de lift.

news

Betonstop in Vlaanderen: dit zijn de gevolgen voor jouw nieuwbouwproject.

De Vlaamse regering heeft een akkoord gevonden over de betonstop. De bouwshift moet ervoor zorgen dat er tegen 2040 in Vlaanderen geen open ruimte meer wordt ingenomen. Eigenaars die hun bouwgrond zien omgezet worden in natuur- of landbouwgebied worden voor honderd procent vergoed. Wat zijn de gevolgen voor wie recent een stuk grond heeft gekocht? En zal de toekomstige schaarste de prijzen van percelen de hoogte in jagen?

news

Registratierechten Vlaanderen: geld besparen of terugkrijgen?

Wie vandaag een woning koopt in Vlaanderen kan kiezen: lagere registratierechten betalen op die aankoop of eerder betaalde belastingen in mindering brengen. Wat is nu het voordeligst en wat zijn de voorwaarden?

 

news

Enkele tips om milieuvriendelijk te verwarmen.

VERWARMING OP STOOKOLIE EN AARDGAS WORDEN AFGEBOUWD..

Begin november werd een nieuw klimaatplan goedgekeurd door de Vlaamse regering. Een van de punten in dat plan: verwarming op stookolie en binnenkort ook aardgas worden afgebouwd. De regering wil Vlamingen in eerste instantie naar de warmtepomp duwen. Een goedkoper alternatief is verwarmen op pellets. Elk systeem heeft zijn voordelen en nadelen.

news

Registratierechten halveren voor eerste woningkopers.

Koop je in Vlaanderen een huis of appartement, en is het jouw eerste woning, dan betaal je vanaf 2022 nog maar 3 procent registratierechten in plaats van de huidige 6 procent. Minister-president Jan Jambon (N-VA) kondigde in zijn septemberverklaring de belangrijke
wijzigingen van het verkooprecht aan.

news

Wat betekent de nieuwe Belgische wetgeving voor buitenlands vastgoed?

De nieuwe wet inzake de hervorming van de belasting op buitenlands vastgoed werd gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 25.02.2021. Wat moet u hierover weten?

news

Je verbouwingsproject stap voor stap.

Plannen om binnenkort te verbouwen? Lees dan zeker onderstaand artikel!

news

Alles wat je wil weten over EPC-labels.

Heeft u een woning met een slechte energieprestatie? Als u de woning binnen de 5 jaar zo grondig renoveert dat het EPC-label aanzienlijk verbetert, dan kunt u hiervoor vanaf 2021 een premie krijgen.

Hoeveel is mijn eigendom waard? arrow
fav-button