fb pixel
Menu
Sluiten
contacteer ons 053 60 65 65 contacteer ons 053 60 65 60
image-banner

Het einde van het fiscaal voordeel voor tweede woningen: wat verandert in 2024?

Het is december, de feestdagen naderen en het einde van het jaar is in zicht. Maar te midden van de feestvreugde komt er ook een verandering aan voor wie denkt aan de aankoop van een tweede verblijf. Tot nu toe kon je genieten van een fiscaal voordeel als je leende voor een tweede woning, met een maximum van 705 euro per jaar. Een mooi extraatje, maar haast is geboden, want vanaf 2024 gaat deze regeling op de schop.

Wie op tijd is, kan nog snel gebruikmaken van het fiscaal voordeel dat tot nu toe van kracht was voor tweede woningen. Leen je voor een tweede verblijf of investeringspand, dan kan je tot 705 euro per jaar in je zak houden dankzij belastingvoordeel. Maar vanaf 2024 valt dit voordeel weg.

Voor leningen afgesloten na 2023 vervalt het belastingvoordeel voor tweede woningen. Dus als je plannen had om na 2024 een tweede verblijf te financieren, is het de hoogste tijd om de voordelen nog mee te pakken. Voor diegenen die al genieten van het fiscaal voordeel voor hun tweede woning verandert er niets. Het is een geruststelling voor bestaande eigenaars.

Veel eigenaren van tweede woningen zetten hun panden in als opbrengsteigendom, en terecht. De vraag naar huurwoningen is momenteel hoog, en dit geldt niet alleen voor de reguliere huurmarkt maar ook voor de sociale huurmarkt. Volgens Kristophe Thijs, de directeur Communicatie van de makelaarsfederatie CIB Vlaanderen, wachten momenteel maar liefst 170.000 mensen op een sociale woning in Vlaanderen. Dit tekort aan beschikbare huurwoningen zorgt ervoor dat investeerders in vastgoed zeer welkom zijn.

'Wie een woning te huur zet, krijgt gemiddeld 20 tot 50 kandidaten over de vloer,' voegt Thijs toe. Door het huidige tekort aan woningen op de huurmarkt is de rol van investeerders van cruciaal belang om aan deze groeiende behoefte te voldoen.

Terwijl het fiscaal voordeel voor tweede woningen verdwijnt voor nieuwe leningen vanaf 2024, blijft de waarde van investeringen in vastgoed onverminderd hoog. De noodzaak op de huurmarkt onderstreept de rol van vastgoedinvesteerders als essentieel.

Ontdek bij Immo De Ras een uitgebreide selectie eigendommen die ideaal zijn voor verhuur. Aarzel niet om langs te komen in een van onze kantoren of neem direct contact met ons op. Wij staan klaar om je te begeleiden bij het maken van verstandige investeringsbeslissingen en het vinden van het perfecte pand voor jouw doelen op de vastgoedmarkt. Laten we samen jouw vastgoeddromen realiseren.

Bronvermelding: Nog heel even belastingvoordeel voor wie leent voor tweede verblijf.

Hoeveel is mijn eigendom waard? arrow
fav-button