Nieuws

Vastgoedsector overwint de crisis!!

De vastgoedsector heeft de crisis eindelijk overwonnen. Voor het eerst worden er meer huizen en appartementen verkocht dan voor het begin van de financiële crisis in 2008. Dat blijkt uit de cijfers van de Belgische notarissen.

Dalende woningprijzen, hinderlijk of gelegenheid?

Dat de woningprijzen in België al geruime tijd aan het dalen zijn staat vast. De vastgoedmarkt herschikt zich geleidelijk. De grote meerwaarden op woningprijzen uit het verleden lijken dan ook verleden tijd.

Mag je de huur opzeggen als je wil verbouwen?

Als je je woning verhuurt voor negen jaar, kan je de huur op het einde van elke driejarige periode opzeggen om verbouwingen te doen. Je moet dan een opzegtermijn van zes maanden naleven.

5 manieren om je kind te helpen bij de aankoop van een huis

Als je je kind financieel wil helpen om een bouwgrond, huis of appartement te kopen kan je op verschillende manieren te werk gaan. We zetten enkele mogelijkheden op een rijtje.1. Leen een bedrag.Je kan aan je kind vooreerst een som geld lenen.

Lede is belangrijkste zakengemeente in regio Aalst

Uit recent gepubliceerd onderzoek van B-information en Trends bleek dat vooral Oost-Vlaanderen interessante zakgengeementes herbergt (http://www.madeinoostvlaanderen.be/nieuws/vijf-oost-vlaamse-gemeenten-aan-top-ranglijst-beste-zakengemeentes/).

Rush op vastgoed drijft prijzen niet op

Zoals verwacht was er in het laatste kwartaal van 2014 een piek in de vastgoedverkoop. Maar de stormloop op vastgoed resulteerde niet in een prijsstijging. Dat stellen de notarissen op basis van hun driemaandelijkse barometer.

Installatie-eisen bij renovatie

Voor werkzaamheden aan bestaande gebouwen met stedenbouwkundige aanvraag of melding vanaf 1 januari 2015, gelden nieuwe eisen voor de installaties.

Zoek in ons aanbod

Blijf op de hoogte

Wil je automatisch op de hoogte blijven van ons nieuw aanbod?

Schrijf je in